11 Ιουλίου 2011

Πολύνεκρο τροχαίο με λαθραίους στην Κομοτήνή-12 άτομα μέσα σε Αudi A6! Νεκροί οι 9

Τις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες συνέβη, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Κομοτηνή, που στοίχησε τις ζωές εννέα μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων δυο παιδιά, διερευνά η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, το δυστύχημα συνέβη στις 6.30 το πρωί, στο ύψος του ανατολικού κόμβου της Κομοτηνής, όταν για άγνωστη αιτία, αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής και μετέφερε 12 παράνομους μετανάστες, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και σε πινακίδα της Εγνατίας Οδού, εκτινάχτηκε σε μεγάλη απόσταση και ανατράπηκε στο παράπλευρο αντιπλημμυρικό κανάλι.

Από το όχημα που «κόπηκε» στα δύο και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ανασύρθηκαν νεκροί, τέσσερις άνδρες (μεταξύ των οποίων και ο οδηγός - πιθανόν διακινητής), τρείς γυναίκες και δυο κοριτσάκια, ηλικίας περίπου 2 και 6 χρονών. Ένα πεντάχρονο αγόρι και ένας νεαρός διακομίστηκαν και νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας άνδρας και μια γυναίκα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Καθώς η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, εκτιμάται ότι η αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος είναι η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα. Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο μάρκας Audi A6 έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από την Σερβία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί και τα στοιχεία ιδιοκτησίας του.

Από την αστυνομία εικάζεται ότι πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση διακίνησης λαθρομεταναστών με τραγική κατάληξη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο διακινητής παρέλαβε τα 12 άτομα που είχαν περάσει από την περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Την προανάκριση για το πολύνεκρο τροχαίο, διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης