18 Ιουλίου 2011

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν οι εβραίοι τον χρυσό: Στα 1.600,10 δολ. η ουγγιά

Άνω των 1.600 δολ. αναρριχήθηκε η τιμή της ουγγιάς του χρυσού τη Δευτέρα, εν μέσω των ανησυχιών που δημιουργεί στην επενδυτική κοινότητα η συνεχιζόμενη κρίση κρατικού χρέους, παγκοσμίως. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η ουγγιά του πολυτίμου μετάλλου διαμορφώθηκε κατά την έναρξη των συναλλαγών στην ευρωπαϊκή αγορά στα 1.600,10 δολ.

Και δυο λόγια για το πως οι εβραίοι διαμορφώνουν την τιμή του χρυσού:

Από τον 17ο αιώνα η τιμή του χρυσού καθορίζεται στο London Bullion Market. Από τις 12 Σεπτεμβρίου 1919 συναντιούνται στις 10:30 τοπική ώρα οι χονδρέμποροι χρυσού [δηλ. οι εβραίοι...] για να καθορίσουν την τιμή, σε μια τράπεζα των Rothschild στην St. Swithin Lane στο Λονδίνο. Τα πέντε ιδρυτικά μέλη ήταν οι N M Rothschild & Sons, Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu & Co., Pixley & Abell και Sharps & Wilkins. από την 1η Ιουνίου 1968 γίνεται και μια δεύτερη συνάντηση στις 15:00 προκειμένου να καθοριστεί εκ νέου η τιμή για το άνοιγμα της αμερικάνικης αγοράς.

Τον Απρίλιο του 2004 η N M Rothschild & Sons αποσύρθηκε από την διαδικασία αυτή στην οποία προέδρευε από το 1919. Από τις 5 Μαΐου 2004 η "συνάντηση" γίνονταν τηλεφωνικά για 1 μήνα. Έκτοτε η προεδρεία εναλλάσσεται κάθε χρόνο κυκλικά μεταξύ των συμμετεχόντων και από τις 7 Ιουνίου 2004 οι δύο συναντήσεις γίνονται στην Barclays Bank. Σήμερα στη συνάντηση συμμετέχουν πλέον οι εκπρόσωποι της Bank of Nova Scotia–ScotiaMocatta, της Barclays Bank, της Deutsche Bank, της HSBC Bank USA και της Société Générale, οι οποίες είναι μέλη της London Bullion Market Association.