13 Ιουλίου 2011

Κηδεύτηκαν 8 από τους 13 νεκρούς της Κυπριακής τραγωδίας τυλιγμένοι με τη Γαλανόλευκη!

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο και την Παρασκευή το δράμα των οικογενειών που θρηνούν το χαμό των δικών τους παιδιών, γονιών, συζύγων. Οι σοροί των 12 θυμάτων παραδοδηκαν για ταφή από νωρίς το πρωί, καθώς ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο DNA και αναγνώρισής τους από τους συγγενείς. Κατά την κηδεία του πλοίαρχου Ιωαννίδη ο γιός του έκανε αναφορά και στους ήρωες Ισαάκ και Σολομού...

Σήμερα κηδεύτηκαν 8 από τους 12 νεκρούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα κηδευτούν όλοι οι νεκροί της ανείπωτης τραγωδίας.

Στο Αλεθρικό, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου τελέστηκε η κηδεία του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου

Στην τελευταία του κατοικία, πρώτος από τους 8, οδηγήθηκε στις 10 το πρωί, ο Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου. Η κηδεία του τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.

Μισή ώρα αργότερα, με το παρατεταμένο χειροκρότημα του πλήθους, το ύστατο χαίρε και στρατιωτικές τιμές, όπως αρμόζει στους ανέκαθεν αγαπητούς από τους απλούς ανθρώπους ήρωες, κατευοδώθηκε προς το πάνθεον των ηρώων, ο προαχθείς, μετά θάνατον σε Πλοίαρχο, Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής της ναυτικής βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί, κηδεύτικε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 16:00 τελέστηκε η κηδεία του αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες.

Στις πέντε και μισή τελέστηκε η κηδεία του πλοίαρχου, Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδείας προέστη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Στις έξι τελέστηκε η κηδεία του πυροσβέστη Σπύρου Τταντη από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα.

Παρόντες στην νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού, στην Λάρνακα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στην σορό.Κατά την κατάθεση του στεφάνου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ακούστηκε από το πλήθος το σύνθημα "παραιτηθείτε".

Ο δε Βουλευτής Αμμοχώστου, Ζαχαρίας Κουλίας, καταχειροκροτήθηκε την ώρα της κατάθεσης του δικού του στεφάνου.

Στις δύο τελέστηκε η κηδεία του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας και η κηδεία του πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Προαγωγή επανδραγαθία μετά θάνατον

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχαήλ Παπαγεωργίου, ενεργώντας στη βάση του Κανονισμού 10(8) των περί Αστυνομίας (Προαγωγές) Κανονισμών και με την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, προήγαγε από τις 12/07/2011 επανδραγαθία μετά θάνατο στον επόμενο βαθμό τους:

ΣΕ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ:
(1) Ανδρέα Παπαδόπουλο

ΣΕ ΛΟΧΙΑ:
(1) Βασίλη Κρόκο
(2) Σπύρο Τταντή
(3) Παναγιώτη Θεοφίλου
(4) Γιώργο Γιακουμή
(5) Αδάμο Αδάμου

οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από πράξη ανδραγαθίας και αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, 2011.