25 Ιουλίου 2011

Καλώς τους "ειδικούς": Μείωση φορολογίας προβλέπουν οι οικονομολόγοι της ALPHA!!! Καλά αυτοί είχαν προβλέψει και έξοδο απ' το μηνμόνιο....

"Η πρόκληση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας είναι να επιταχύνει την υλοποίηση των πολιτικών που θα αποκαταστήσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία με την προσήλωση στην υλοποίηση της προγραμματισμένης μειώσεως των δημοσιονομικών ελλειμμάτων", αναφέρει η Alpha Bank στην τελευταία έκδοση του οικονομικού της δελτίου.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας, απαιτείται η αποτελεσματική και η αποφασιστική προώθηση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων με αξιοποίηση της τεράστιας δημόσιας περιουσίας και με υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την επίτευξη της έγκαιρης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της εισόδου της σε πορεία ταχείας ανάπτυξης.

Η Alpha Bank εκτιμά ότι "μόλις τα μέτρα δραστικής μειώσεως της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αρχίσουν να αποδίδουν, τότε θα είναι η κατάλληλη εποχή για μία σοβαρή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με στόχο την προσέλκυση και ξένων άμεσων επενδύσεων σε μία περίοδο στην οποία θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία της αγοράς εργασίας και του δημοσίου τομέα".

Στην τρέχουσα περίοδο είναι, επίσης, απόλυτα αναγκαίο να αναπροσαρμοσθούν εκ βάθρων οι βασικές κατευθύνσεις της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα, με στόχο την εξασφάλιση της αναγκαίας οικονομικής συνδρομής σε όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη και ιδιαιτέρως σε όσους πλήττονται αναπόφευκτα από την τρέχουσα μεγάλη κρίση που πλήττει τη χώρα, αναφέρεται επίσης στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.