09 Ιουλίου 2011

Καμίνης: Φτιάχνει επιτροπή για να διώξει τους "αγανακτισμένους" από το Σύνταγμα!

Εχθές συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου, με τους κοινωνικούς εταίρους της πόλης με θέμα τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο. Ο δήμαρχος ετοιμάζεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στην πλατεία προκειμένου να πείσει τους διαδηλωτές ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Στόχος για τον Γιώργο Καμίνη είναι να επανέλθει η ζωή στην Αθήνα στους κανονικούς της ρυθμούς. Με λίγα λόγια αναζητούνται τρόποι να αδειάσει η πλατεία, όπως προκύπτει από τη χθεσινή του συνάντηση με φορείς της πόλης.

Η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές φαίνεται πως θα είναι το πρώτο βήμα. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μάλιστα, σκέφτεται και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο ίδιος τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Στη χθεσινή συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Συμφώνησαν ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογράμμισαν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου.

Παράλληλα είχαν την ίδια άποψη όσον αφορά τη συνύπαρξη απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας και ειρηνικής πολιτικής διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εμπορικούς και τουριστικούς φορείς, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Αναφορικά με τους «Αγανακτισμένους» πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει βία και δήλωσε ότι από την πλευρά του o δήμος έκανε και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σημειώνεται ότι οι Αγανακτισμένοι συνεχίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Συντάγματος.