08 Ιουλίου 2011

Τώρα σωθήκαμε... ο Μπιλ Κλίντον εκδηλώνει ξανά ενδιαφέρον για την Ελλάδα... ρε αι στα διάολα

http://cache.gawker.com/assets/images/2009/08/custom_1249356214076_bill-clinton.jpgΤην υποστήριξή του προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση με ομάδα ελληνοαμερικανών φίλων του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, Ανδρέα Μάνατο, ο οποίος συνδιοργάνωσε μαζί με τον κ. Κλίντον το 8ο ετήσιο δείπνο στην Ουάσιγκτον για την ενίσχυση του Ιδρύματος ΤΗΕΑ, που διευθύνει ο παιδικός φίλος του πρώην προέδρου, Ντέϊβιντ Λεόπουλος, μιλώντας κατά την διάρκεια του δείπνου, ο κύριος Κλίντον, είπε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να στηριχτεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της και πως το ίδιο θα πρέπει να πράξει και κάθε χώρα του κόσμου.

Ο Ανδρέας Μάνατος, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», που έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον κύριο Λεόπουλο όσο και με τον κύριο Κλίντον, ιδιαίτερα κατά την οκταετία που ο τελευταίος ήταν στον Λευκό Οίκο, είπε: «Με μοναδική εξαίρεση εκείνην του Προέδρου Τρούμαν που εφάρμοσε το Σχέδιο Μάρσαλ το οποίο βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μπιλ Κλίντον έχει ξεπεράσει κάθε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ από άποψη επιτευγμάτων υπέρ του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Και η σύζυγός του, η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, επίσης, βοήθησε στην προώθηση των θεμάτων αυτών στην Αμερική, κατά τα χρόνια που ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ».

Το ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο με τον Μπιλ Κλίντον, που οργανώνεται από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων των Ανδρέα και Μάϊκ Μάνατος, έχει συγκεντρώσει πάνω από 800.000 δολάρια για το ταμείο του Ιδρύματος THEA, το οποίο δημιουργήθηκε στην μνήμη της 17ης κόρης του Ντέϊβιντ και της Λίντα Λεόπουλου, που βρήκε τραγικό θάνατο πριν δέκα χρόνια σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Το Ίδρυμα ΤΗΕΑ συμβάλει στην βελτίωση του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος με την ένταξη καινοτομικών, καλλιτεχνικής φύσεως, δραστηριοτήτων μάθησης στα σχολεία... [το ίδρυμα αυτό του "ελληνοα"μερικάνου στραβωμάρα είχε να συμβάλει στην ίδρυση μερικών ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ]