20 Ιουλίου 2011

Κολοχανείον "το ΠΑΣΟΚ": Ο Ραγκούσης-Νταλάρας έβγαλε, δημοσίως, άχρηστο τον Ρέππα!!

Tο δικό του σκεπτικό, με το οποίο διαφοροποιήθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, ανέπτυξε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, στους εκπροσώπους του κλάδου, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο. Εξήγησε ότι η απόφαση, σχετικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για απελευθέρωση των ταξί ελήφθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που πρέπει να βάλει και τη σχετική υπογραφή, έχει άλλη άποψη, ενώ δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση, που να τον δεσμεύει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο νόμος 3919 δεν αφήνει γενικά και αόριστα σε κάθε υπουργό τη δυνατότητα να εκδίδει ένα Προεδρικό Διάταγμα και να κλείνει ένα επάγγελμα. Το επιτρέπει αυτό μόνο για λόγους εξυπηρέτησης επιτακτικού λόγου δημοσίου συμφέροντος, που νοούνται λόγοι για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια υγεία κ.λπ.».

Σημείωσε, ακόμη, ότι αυτό δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση, καθώς σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, με συγκεκριμένο σκεπτικό για ζητήματα, που σχετίζονται με περιορισμούς στο άνοιγμα επαγγελμάτων.

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να ανοίξουν διάλογο για την εφαρμογή του μέτρου της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου, σύγχρονου και χρήσιμου επαγγέλματος για τον πολίτη. Τους επέκρινε, δε, ότι πριν λάβουν τη δική του απάντηση στις προτάσεις, που έστειλε στο υπουργείο η Ομοσπονδία τους, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και δρόμους, γεγονός που δυναμιτίζει την όλη διαδικασία του διαλόγου.

«Έχετε επιλέξει να πλήξετε καίρια την ελληνική κοινωνία. Γιατί είναι άλλο πράγμα το απεργώ και υφίσταμαι εγώ τις συνέπειες της απόφασής μου και άλλο πράγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή μία χώρα που δίνει μάχη για την επιβίωσή της να την μπλοκάρω εκεί που αιμοδοτείται», επισήμανε στους συνομιλητές του ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα τους δώσει την ολοκληρωμένη και συνολική θέση του υπουργείου για το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα και με ποιους κανόνες.