04 Ιουλίου 2011

Οι τράπεζες "δυστυχούν" και οι τραπεζίτες ευημερούν

«Όπως προκύπτει από τον φωτογραφικό πίνακα για το έτος 2009, ο κ. Πανταλάκης, αποχωρώντας από το Δ.Σ της Τραπέζης Πειραιώς τον ΔΕΚ. 2009(είχε προσληφθεί το ΜΑΪΟ 2004), πέραν από τις τακτικές αμοιβές του (257.000 ευρώ), έλαβε και 470.000 ευρώ, ποσό που "αφορά καταβολή συμβατικά προβλεπόμενης αποζημίωσης" [DAF;] ήτοι σύνολο 727.000 ευρώ, από μια τράπεζα η οποία βρίσκετε σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς έχει ενισχυθεί κεφαλαιουχικά από το ελληνικό Δημόσιο με προνομιούχες μετοχές αξίας 370.000.000 ευρώ και έχει λάβει μεγάλο μέρος από το πακέτο εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.

Πλήρωνε μουνούχο [ευνουχισμένε] πολίτη !

Με ποιον τρόπο έχει φορολογηθεί το ποσό και σε ποια κατηγορία υπάγεται ; (ερώτημα βουλευτή)

Αν είναι ίδιο με αυτό που κατέβαλε η Ασφαλιστική ALICO AIG LIFE στους υπαλλήλους της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», που σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά και σύμφωνα με την οποία «η εφάπαξ παροχή, που εισέπραξαν υπάλληλοι της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου της εργοδότριας εταιρείας με ασφαλιστική εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος», τότε εννοείται ότι πρέπει να έχει τύχει της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης.

Τώρα, γιατί ο κ. Δημ. Κουσελάς δεν επέκτεινε την εφαρμογή της απόφασης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε όλες τις κατηγορίες στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων που έλαβαν ή λαμβάνουν τέτοιες αποζημιώσεις DAF, αυτός ξέρει.

Ίσως ο Παντελής Οικονόμου έχει το θάρρος να προχωρήσει....ΙΔΩΜΕΝ....
Όπως και να έχει το θέμα, θα επανέλθουμε....γιατί μέσα από τα DAF γίνεται τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή, που δυστυχώς καλύπτεται κάτω από το μανδύα της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

[Για τον κ. Στεφ. Μάνο]
Όταν μιλάει για περαιτέρω μείωση μισθών, εννοεί και των τραπεζικών στελεχών;

G.D.