18 Ιουλίου 2011

Ν. Αφρική: Ο Κάμερον θα μειώσει την επίσκεψή του κατά δύο ημέρες λόγω των διαστάσεων που παίρνει το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Politics/Pix/columnist%20thumbnails/2009/4/30/1241090133943/David-Cameron-001.jpg[Πήγε λέει για να προωθήσει τα συμφέροντα των βρετανικών επιχειρήσεων!!! Ποιες είναι αυτές και δεν τις ξέρουμε εμείς; Εκτός αν εννοεί τη διεθνή τοκογλυφία που κάνουν οι Τράπεζές τους... γιατί αυτή είναι η μόνη "επιχείρηση" των Άγγλων από τότε που σταμάτησαν να ξεζουμίζουν τις αποικίες]

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έφθασε σήμερα το πρωί στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να μειώσει σε δύο-- από τέσσερις-- τις ημέρες της παραμονής του στην Αφρική καθώς δέχεται πιέσεις στο Λονδίνο εξαιτίας των εξελίξεων με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο εκπρόσωπος του Κάμερον είπε ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών αποφάσισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να μειώσει τη διάρκεια της επίσκεψής του σε δύο μέρες.

Ο εκπρόσωπος δεν συνέδεσε την απόφασή του αυτή με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο την Κυριακή οδήγησε στην παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας του Λονδίνου Πολ Στίβενσον.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να συνεχίσει την επίσκεψη στη Νότιο Αφρική και τη Νιγηρία, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Κάμερον έχει πολλές υποχρεώσεις: "Μία από αυτές είναι η οικονομία" και η προώθηση των βρετανικών επιχειρήσεων, είπε. Ενας συνεργάτης του επίσης πρόσθεσε ότι ο Κάμερον είναι "πολυάσχολος".

Ο Κάμερον θα συνοδεύεται στο ταξίδι του με στόχο τις εμπορικές διαπραγματεύσεις από ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays Bank Μπομπ Ντάιαμοντ [καταλάβατε τώρα τι είπαμε στην αρχή της ανάρτησης; πήρε μαζί του τον τραπεζίτη για να τους φλομώσει σε δάνεια...].