19 Ιουλίου 2011

Επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ ο Τσακογιάννης

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής κάθεται αυτήν την ώρα ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης. Κατά την προσέλευσή του στο κτίριο επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ, πριν τον σταματήσουν οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηλιούπολη είδε μπροστά του κάποιους φωτογράφους και χτύπησε με τον χαρτοφύλακά του έναν από αυτούς. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν αμέσως και το επεισόδιο έληξε.

Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είναι για δωροδοκία και στοιχηματισμό και οι ποινές που μπορεί να του επιβληθούν είναι: Από πρόστιμο 20.000-60.000 ευρώ, μέχρι απαγόρευση εφ' όρου ζωής εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Για την αθηναϊκή ΠΑΕ, η ποινή με την οποία κινδυνεύει είναι αυτή του υποβιβασμού.

Κατηγορούμενοι από την Ηλιούπολη είναι ο πρώην πρόεδρός της και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου Νίκος Χάλκος και ο αρχηγός της Μιχάλης Νικολόπουλος.

Σε απολογία έχουν κληθεί, επίσης, από την Π.Ε. ο Εθνικός Αστέρας και ο πρώην προπονητής του Νίκος Παντέλης που κατηγορούνται βάσει του άρθρου «21» του πειθαρχικού κώδικα, περί στοιχηματισμού και δωροδοκίας.

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί από την Π.Ε. ο προϊστάμενος της διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, ο ιδιοκτήτης του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης και οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Θωμαΐδης, Φέρρυ Μπατζόγλου και Μπάμπης Κατσούλης.

enet.gr