07 Ιουλίου 2011

Στον τάκο ο Αλογοσκούφης... έτσι για να μαθαίνει μιας και είχε μαζέψει τριγύρω του όλα τα λαμόγια

Siemens: Νέες εξελίξεις για τα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν
Αναμένεται να ζητηθεί παραπομπή σε προανακριτική μόνο των πρώην Υπουργών Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη ενώ για Μαντέλη, Τσοχατζόπουλο αναμένεται να ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση από την τακτική δικαιοσύνη.

Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Στην πρόταση θα περιλαμβάνεται και αίτημα να αποφανθεί για την υπόθεση το νεοσυσταθέν τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα κρίνει τη βασιμότητα ή όχι των ενδείξεων και αν τίθεται ζήτημα παραγραφής των κατηγοριών που τυχόν βαρύνουν τους εμπλεκομένους πρώην Υπουργούς.

Την ίδια ώρα νέα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν ως προς τα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική ή στην τακτική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες με τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτική επιτροπής αναμένεται να ζητείται παραπομπή σε προανακριτική μόνο των πρώην Υπουργών κυρίων Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ενώ για τους κυρίους Μαντέλη και Τσοχατζόπουλο αναμένεται να ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση από την τακτική δικαιοσύνη κυρίως για το αν στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα μαύρο χρήματος, καθώς για τη κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας εκτιμάται ότι έχει επέλθει παραγραφή.

Ωστόσο επειδή στο πόρισμά της εξεταστικής επιτροπής, η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών και οκτώ ακόμη πρώην Υπουργών από το ΠΑΣΟΚ των κυρίων Χ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη και πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ των κυρίων Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο, Γ. Παπαθανασίου και Μιχάλη Λιάπη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εισηγηθούν αποστολή των πρακτικών της εξεταστικής επιτροπής και του πορίσματός της στην τακτική δικαιοσύνη η οποία θα εκτιμήσει και θα κρίνει τυχόν περαιτέρω διερεύνηση των συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πάντως, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, με δελτίο τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για πολιτική στοχοποίηση και δίωξή του. «Τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός μου δεν έχουν καμία βάση. Συνιστούν καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Τσοχατζόπουλος: «Καταγέλαστη και κατάπτυστη» η παραπομπή

Κατά του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει «καταγέλαστη και κατάπτυστη» την πρόταση να παραπεμφθεί για την υπόθεση της Siemens.

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει:

«Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας. Παρά τη γελοιοποίηση που υπέστησαν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, όταν τον Ιανουάριο, με σημειώματα της τελευταίας στιγμής, υπαγόρευσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβει στο πόρισμά της και το όνομά μου, έρχονται τώρα με την κατάπτυστη πρότασή τους απέναντί μου, να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού».

«Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι στο θλιβερό κατήφορο που πανικόβλητοι βυθίζονται, χάνουν διαρκώς όχι μόνο το όποιο λαϊκό έρεισμα, αλλά ακόμη και την επαφή με την ίδια πραγματικότητα. Έτσι, δεν αντιλαμβάνονται ότι στην «αρένα» που έστησαν για άλλους, έχουν ήδη εισέλθει και οι ίδιοι», καταλήγει ο κ. Τσοχατζόπουλος.