01 Ιουλίου 2011

Τέρμα στην αποφυγή της στράτευσης με πρόφαση λόγους ψυχικής υγείας... χαλάρωσε Τριανταφυλλόπουλε... μιλάμε για την Κύπρο

http://www.matsmouts.com.cy/data/2009/%CE%A6%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CE%BA%CF%84%CE%BB/%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1.jpgΑπό τη φετινή κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά ουδείς θα μπορεί να προφασίζεται λόγους ψυχικής υγείας ή δυσκολία προσαρμογής, προκειμένου να αποφύγει τη στράτευση. Το υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί μάλιστα ότι, όσοι τολμήσουν κάτι τέτοιο θα υπηρετούν οκτώ μήνες επιπλέον.

Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εν όψει της κατάταξης τής 2011 Β’ ΕΣΣΟ, διαβεβαίωσε πως «ό,τι ήταν δυνατό να γίνει για την πάταξη του φαινομένου της φυγοστρατίας, με βάση τα όσα μας επιτρέπει η νομοθεσία, έχουν γίνει» και σημείωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να εφαρμόσει «ουσιαστικά και αποτελεσματικά το νέο νόμο».

Επίσης, τόνισε ότι όσοι κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια να πάρουν αναστολή, θα επανεξετασθεί η περίπτωσή τους. Ο κ. Παπακώστας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητά του να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους, με βάση το νέο νόμο, στην πρόσληψη μικρού σχετικά αριθμού συμβασιούχων οπλιτών, για την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος. Από το πρόγραμμα αυτό, πρόσθεσε, θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, κατά πόσο θα μπορέσει να μειωθεί από το 2012 η στρατιωτική θητεία, η οποία σήμερα είναι δύο χρόνια.