21 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Η χώρα ζει ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και οι κυβερνώντες με τις επιλογές τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Ο λαός έχει παραδοθεί άνευ όρων από τους διαχειριστές της κρίσης –και ταυτόχρονα υπαίτιους γι’ αυτήν- στους τοκογλύφους και στους διεθνείς εκβιαστές. Την ίδια ώρα, η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει μια άναρχη δημοκρατία, όπου κυριαρχούν τα συμφέροντα, οι συντεχνίες, τα κατεστημένα. Το μέλλον των παιδιών μας καταστρέφεται.

Πρόεδρε,

Κάθε υγιώς και πέρα από κομματισμούς σκεπτόμενος πολίτης, αναγνωρίζει ότι δικαιώνονται μέρα με τη μέρα οι θέσεις και η στάση της ΝΔ –στάση κόντρα στο ρεύμα- έναντι της πολιτικής του μνημονίου. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι καταστροφικά και για τους πολίτες και για τη χώρα.

Οι εντολείς των διεθνών κερδοσκόπων ζητούν συναίνεση, όμως συναίνεση θα πει συναποφασίζουμε, δεν θα πει συνενοχή στο ξεπούλημα της πατρίδας. Όπως αντισταθήκατε απέναντι στις πιέσεις των λογιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι να συνεχίσετε. Χωρίς δισταγμό. Η αντίσταση στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, είναι λαϊκό αίτημα.

Όμως, σ’ αυτές τις ιστορικές για την Ελλάδα στιγμές που ζούμε, ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Κεντροδεξιάς μπορείτε και πρέπει να γίνετε ηγέτης όλων των Ελλήνων. Η κοινωνία που είναι σε απόγνωση, ο πολίτης που βγήκε στην ανεργία, ο κόσμος που φοβάται για το ψωμί του και για το σπίτι του, εναποθέτει πλέον σε σας -στον Αντώνη Σαμαρά, στον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, τον πολιτικό που έβαλε τη Μακεδονία πάνω από το κόμμα- όλες τις ελπίδες για αντίδραση, αντίσταση και ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας.

Είναι ώρα τώρα για πανστρατιά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, είναι ώρα τώρα για γενικό προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Πριν μετατραπεί η Ελλάδα σε ζούγκλα. Πριν γίνει προτεκτοράτο με βούλα. Και η ιστορική ευθύνη γι’ αυτό ανήκει σε σας, κ. Πρόεδρε.

Αγαπητέ Αντώνη,

Καθημερινά εδώ και χρόνια βρίσκομαι με εκατοντάδες συμπολίτες μου, ακούω τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους. Σου λέω, λοιπόν, με βεβαιότητα ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα πολεμήσει και θα νικήσει. Εδώ είναι Ελλάδα... Στο λεξιλόγιο, όπως είπες, δεν υπάρχει –δεν πρέπει να υπάρχει- η λέξη χρεοκοπία. Μόνο γενναίες αποφάσεις, πολιτικές αποφάσεις κι όχι λογιστικοί συμβιβασμοί. Μπες, λοιπόν, μπροστά. Τώρα.

Για μια πανεθνική πατριωτική προσπάθεια πριν υποθηκευτεί πλήρως η εθνική μας κυριαρχία, όπως λένε οι ίδιοι οι ξένοι.

Για να σηκώσουμε την Ελλάδα μας πάλι ψηλά.

Για να πάρουμε πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στον ελληνικό λαό.

Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα για το λαό, όχι για τα κατεστημένα.

Με αγωνία για το αύριο της πατρίδας,

Παναγιώτης Ψωμιάδης»