26 Ιουλίου 2011

Το ελληνικό πρόβλημα ως πιλότος επίλυσης χρεών παγκοσμίως

greece-unrest.jpg
Οι θεωρίες συνωμοσίας βοούν. ''Θέλουν να μας πάρουν τα λιμάνια, το ρεύμα και το νερό για πενταροδεκάρες και να δουλεύουμε με μισθούς Αφρικής'' λένε διάφοροι. Είμαστε άξιοι να τα διαχειριστούμε, ρωτάνε κάποιοι; Το κράτος αποδείχτηκε ικανός επιχειρηματίας; ''Οι κυβερνήσεις...'' είναι η αμέσως επόμενη απάντηση.

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, τουλάχιστον, είχαν την καθολική αποδοχή του κόσμου με ποσοστά που άγγιζαν το 50% είτε επρόκειτο για αριστερές είτε για δεξιές. Και όλοι ξέραμε τι κωλο-κράτος είχαμε και τι κωλο-κράτος ξαναψηφίζαμε. Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές όλοι μας, ο καθένας για το μικρό ή μεγάλο ρουσφέτι του εισχωρούσε σε μια παράταξη και γινόταν οπαδός και ψηφοφόρος.


Τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού όλοι κάνουν τους ανήξερους. ''Δεν ήξερα... δεν φανταζόμουν τέτοια χάλια... τι πράγματα είναι αυτά..'' και άλλα πολλά σε αυτό το πνεύμα. Όλοι προσγειώθηκαν απότομα στον πλανήτη Ελλάδα και σοκαρίστηκαν. Δεν ήταν αυτοί που στήριξαν το άθλιο αυτό σύστημα συναλλαγής και διαφθοράς αλλά κάποιοι άλλοι. Στο 50% της εκάστοτε κυβέρνησης άντε να έβρισκες 5 ψηφοφόρους στα 100 άτομα που θα μιλούσες στο δρόμο. Απίθανο!


Και ήρθε η ώρα της λύσης του ελληνικού προβλήματος. Ακόμη και στο 90+ υπάρχουν αμετανόητοι που προτιμούν την καταστροφή, ή τουλάχιστον αυτό γράφουν. Αν ερχόταν η καταστροφή πολύ πιθανόν να υποστήριζαν οποιαδήποτε άλλη λύση λόγω της έλευσης του χάους που θα ακολουθούσε, κατόπιν εορτής για άλλη μια φορά. Αλλά είπαμε σε αυτή τη χώρα δεν φταίει ποτέ κανείς. Ρωτήστε 10 άτομα γύρω σας και θα το διαπιστώσετε.

Ανακεφαλαίωση: Η Ελλάδα είναι το κακό παιδί της ευρωζώνης αλλά δεν είναι το μόνο. Η Ελληνική Λύση ΕΑΝ αποδώσει θα αποτελέσει τον μπούσουλα της λύσης για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι χώρες έχουν χρέη, μόνο που κάποιες τα έφαγαν σε μισθούς, συντάξεις και μίζες και κάποιες άλλες στην παιδεία, την υγεία και την ανάπτυξη. Αλλά μικρή σημασία έχει, τα χρέη είναι χρέη όπου και αν πήγαν και κατά κάποιον τρόπο πρέπει να διαγραφούν και να γίνουν βιώσιμα. Και υπάρχει σοβαρή περίπτωση το ελληνικό πρόβλημα να γίνει πιλότος επίλυσης χρεών παγκοσμίως.

Himaira