05 Ιουλίου 2011

Γ. Μιχελάκης για την έπαρση Ραγκούση-Νταλάρα να ακυρώσει ΠΔ του Ρέππα!!! "Με ποιον να συναινέσουμε; Με τον Ρέππα ή τον Ραγκούση;"

Όπως θυμάστε, πολύ πριν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, είχαμε πει την κυβέρνηση «σκορποχώρι». Και αυτό το επιβεβαίωναν καθημερινά οι ίδιοι οι υπουργοί της, καθώς άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος. Μετά τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως συμβαίνει κάτι ακόμη χειρότερο: Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Ο επόμενος ανακαλεί όσα έλεγε ο προηγούμενος. Ματαιώνει όσα προωθούσε ο προκάτοχός του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης που ακυρώνει ετσιθελικά και χωρίς καμία συνεννόηση με κανένα όσα συμφώνησε και προωθούσε, ως προς την απελευθέρωση των «ταξί», ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας.

Θυμίζω ότι ο κ. Δ. Ρέππας, ύστερα από διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο κλάδο, είχε στείλει προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ρυθμίζονταν οι όροι απελευθέρωσης των «ταξί».

Ο σημερινός αρμόδιος υπουργός, ο κ. Γ. Ραγκούσης αρνείται την υπογραφή του και ανατρέπει την πολιτική που εφάρμοζε ο προηγούμενος υπουργός.

Και ρωτούμε:

-Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος -υποτίθεται- είχε και την ευθύνη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, δεν ήξερε τι κάνει ο Ρέππας;

-Υπάρχει κυβερνητική πολιτική ή κάθε Υπουργός πειραματίζεται κατά το δοκούν και κατά περίσταση, εμπαίζοντας τους πάντες;

-Υπάρχει κυβερνητική συνέχεια και συνέπεια;

Και επειδή, τελικά, γίνεται πολύ λόγος για συναίνεση. Με ποιον η κυβέρνηση ζητά να συναινέσουμε; Με τον κ. Ρέππα ή τον κ. Ραγκούση;