08 Ιουλίου 2011

Λάρισα: Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις

Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στην επαρχία, εξελίχθηκε εδώ και μήνες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην εξάρθρωση τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και στην σύλληψη σήμερα 46 ατόμων.

Τα μέλη τους εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και με άλλα αδικήματα. Οι τρείς εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν εκ παραλλήλου, αλλά οι «κεφαλές» τους, είχαν μεταξύ τους επαφές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 4 «αρχηγοί» των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πατρών, από όπου διεύθυναν τις «επιχειρήσεις», ενώ μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται και 14 αρχηγικά μέλη. Συνολικά στην Θεσσαλία συνελήφθησαν 46 άτομα ενώ σχηματίζεται δικογραφία για 150 άτομα τουλάχιστον ανά την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης και ο διοικητής του τμήματος ναρκωτικών Λάρισας Χρ. Καλούσιος, ανέφεραν ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα, κατά την οποία έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, σαράντα τέσσερις (44) ημεδαποί, καθώς και δύο (2) αλλοδαπές. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αφού άλλωστε προέρχονται και από την Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής τριάντα τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

- Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων

- Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων

- Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων

- Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης

- Πέντε ζυγαριές ακριβείας

- Δύο πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες)

- Μία καραμπίνα

- Ένα πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα

- Ένα τσεκούρι

- Ένα ξίφος

- Οχτώ μαχαίρια

- Μία σιδερογροθιά

- Δύο σπρέι πιπεριού

- Δύο ζευγάρια κιάλια

- Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα

- Έντεκα ψηφιακές κάρτες sim

- Σαράντα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

- Χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ

- Τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών

- Ένα φάρο αυτοκινήτου

- Ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας

- Δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού

- Ένας ανιχνευτής μετάλλων

Η επιχείρηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις ενώ, εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.