07 Ιουλίου 2011

Κατάληψη στο γραφείο του Ραγκούση-Νταλάρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwbtNap_OZunPYqQpyQuQSPB2WN3YbXFThAMSsbr-0fl-7_zmZyv9CNgwSIhcDaU70fblrc39tkxI59toaH-HIwFtwabtdktEkQI9p8kJVrHVcRNAIV__kBBGYxjExxP-KwXSihJlJowk/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82.jpgΥπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγκεκριμένα το γραφείο του Ραγούση-Νταλάρα [η φώτο από την εποχή που ο Ραγκούσης καθόταν δίπλα και σινομιλούσε με τον ΓΑΠ... γιατί τώρα ούτε καλημέρα δεν λένε] στον Χολαργό, από ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, που διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις.

Αυτό έχει ως συνέπεια να ανατραπεί ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, μεταξύ των οποίων και αυτή με τους ιδιοκτήτες των ταξί, προκειμένου να συζητήσουν το επίμαχο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων μπήκε στο κτίριο του υπουργείου και ζήτησε μετ΄ επιτάσεως να συναντηθεί με τον υπουργό, ο οποίος τη στιγμή εκείνη δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

Ο κ. Ραγκουσης, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και δέχθηκε να τους συναντήσει μετά τις 15.00, οπότε και θα είχαν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες για σήμερα συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί.

Παρά το γεγονός ότι το ραντεβού ορίστηκε τελικά για τις 15.45, και σε αυτό συμφώνησαν και οι επίσημοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μερίδα εργαζομένων προέβη σε κατάληψη του υπουργείου ακόμα και του γραφείου του υπουργού, επιμένοντας να συναντηθούν μαζί του υπό συνθήκες κατάληψης.

Ο υπουργός μετά την εξέλιξη αυτή, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση, εάν πρώτα δεν τερματιστεί η κατάληψη του υπουργείου. Παράλληλα, ζήτησε από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, κ. Οικονομίδη, να κινήσει την απαραίτητη πειθαρχική διαδικασία εναντίον όσων προέβησαν στις προαναφερόμενες ενέργειες.

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.