08 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Τροφοδοσία της εξωτερικής δεξαμενής καυσίμων του Ατλαντίς ενόψει της τελευταίας εκτόξευσής του.

http://www.pestaola.gr/img1/atlantis-nasa.jpgΗ πλήρωση με καύσιμα της εξωτερικής δεξαμενής του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Ατλαντίς άρχισε νωρίς σήμερα το πρωί, όπως είχε προγραμματιστεί, ενόψει της τελευταίας εκτόξευσής του εντός της ημέρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διαστημικού κέντρου Κένεντι.

"Η πλήρωση άρχισε στις 02:01΄τοπική ώρα (09:01' ώρα Ελλάδος) όπως ήταν προγραμματισμένη, είπε ο 'Αλαρντ Μπέτελ που σχολιάζει τις προετοιμασίες στην τηλεόραση της ΝΑΣΑ.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις παραμένουν το ίδιο αβέβαιες, ενώ υπάρχουν πιθανότητες μόνο 30% οι καιρικές συνθήκες να επιτρέψουν την απογείωση, διευκρίνισε.

Εκτός από το μετεωρολογικό θέμα , "δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα επί του παρόντος το οποίο θα εμπόδιζε μια απογείωση του Ατλαντίς στις 11:26' τοπική ώρα" (18:26' ώρα Ελλάδος) για την τελευταία διαστημική του πτήση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επιχείρηση πλήρωσης της δεξαμενής με σχεδόν δύο εκατομμύρια λίτρα υγρού υδρογόνου και υγρού οξυγόνου σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες.