19 Ιουλίου 2011

Καταδίκη «Πυρήνες της Φωτιάς»: Αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Μεγαλύτερες ποινές από αυτές που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβάλλονται ποινές κάθειρξης στους:

-Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)

-Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια)

-Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών. Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.

Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως, όπως λένε, το δικαστήριο επέδειξε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.

Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.