11 Ιουλίου 2011

Γ. Μιχελάκης-Γ. Βρούτσης για την τραγωδία στην Κύπρο, την οικονομία και την επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις

Ανείπωτη τραγωδία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τα όσα τραγικά συνέβησαν σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την είδηση.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος εκφράζουν τα βαθειά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων και εύχονται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

"Ο πόνος και η θλίψη των οικογενειών των θυμάτων και όλων των αδελφών Ελλήνων της Κύπρου, αγγίζουν τις καρδιές ολόκληρου του ελληνισμού", ανέφερε και ανακοίνωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εκφράσει τα συλληπητήριά του.

Η κατάσταση στην οικονομία

Για "πλήρες στέγνωμα" της αγοράς κάνει λόγο η ΝΔ, ο δε εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η κατάσταση της οικονομίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη πλήρους υιοθέτησης και εφαρμογής της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φορολογία, τόσο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, όσο και για τον ΦΠΑ.

Ο δε αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης, Γιάννης Βρούτσης, που μετείχε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ προτείνει μείωση φορολογικών συντελεστών και τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν.

"Το γεγονός ότι με διαρροές στον τύπο, αλλά και με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Π. Οικονόμου, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί αποσπασμαστικά προτάσεις για τη φορολογία, που έχουν κατατεθεί από τη ΝΔ στο Ζάππειο 2, δεν αρκεί", ανέφερε ο κ. Βρούτσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδους χειρισμούς, παλινωδίες, αντιφάσεις και πρωτοφανές πολιτικό θράσος.

"Λύση είναι η άμεση εφαρμογή της πρότασης της ΝΔ, ώστε να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ και επανεκκίνηση της οικονομίας. Να υπάρξει ανασύνταξη και να ανοίξει το ταχύτερο δυνατόν ο δρόμος της ανάπτυξης", τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι "με ακατανόητες πρακτικές, τη μία ψηφίζουν πρόσθετους φόρους και την άλλη τους χαρακτηρίζουν 'παραλογισμό', δηλώνοντας ότι διαφωνούν".

Επιπλέον είπε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε επίπεδο φόρων, που, σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, διαμορφώνει απωθητικό πλαίσιο. Σε ό,τι δε αφορά την είσπραξη των οφειλών από νέο μηχανισμό, ο κ. Βρούτσης είπε ότι είναι καλοδεχούμενο ο,τιδήποτε μπορεί να συμβάλλει ώστε να εισπραχθούν φόροι, αλλά με τρόπο που θα σέβεται το φορολογούμενο και το φορολογικό πλαίσιο. 'Κόκκινη γραμμή', σημείωσε, είναι η είσπραξη δημοσίων εσόδων, η δε ΝΔ είναι ξεκάθαρα αντίθετη στο ενδεχόμενο "να το παραχωρήσουν στον ιδιωτικό τομέα".

Η επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων - Απολύσεις

Ερωτηθείς για την σύνθεση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα για την τοποθέτηση του κ. Μητρόπουλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο και αρκέστηκε να δηλώσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε τη συμετοχή του Αντώνη Βαρθολομαίου και θα παρακολουθήσει τις εργασίες της επιτροπής. Και σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τον ένα χρόνο που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία.

*** Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα (18.30) η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος και μεθαύριο (18.00) η Πολιτική Επιτροπή.