20 Ιουλίου 2011

Οι κάτοικοι στο Αρμενοχώρι-Φλώρινας να ζητήσουν απ' τους Γάλλους να τους επιδιορθώσουν τη γέφυρα ή θα κάνει κάτι το ελληνικό Κράτος

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270957_211943998848311_209753575734020_614335_5035281_n.jpgΔιαβάζω:

«Δημοπρατείται η νέα γέφυρα Πόρου Γρεβενών
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 17:31
Τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή γέφυρας Πόρου Γρεβενών», συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, με δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών προενέκρινε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.»

Νομίζω ότι ο κ. Περιφερειάρχης γνωρίζει και το πρόβλημα με την γέφυρα Αρμενοχωρίου Φλωρίνης ,που επισκέφτηκε ,αν δεν κάνω λάθος, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ευκαιρία να πω και τον δικό μου πόνο:

‘’ Μια Κινέζικη παροιμία λέει :‘’ Τι δίνει ο θεός σ’ αυτούς που κάνουν υπομονή ; κι άλλη υπομονή… Η υπομονή είναι αρετή, αξία και όπλο για τον άνθρωπο.
Η «γαϊδουρινή» ‘’υπομονή όμως είναι ηττοπαθής στάση απέναντι στη ζωή και στις περισσότερες περιπτώσεις, λανθασμένη επιλογή …….. ‘’ , [ από ‘’καυτερές πιπεριές Χλωρίνης’’]
Δεν υπάρχει όργανο που να μετρά την υπομονή και να κατατάσσει σε βαθμούς και κατηγορίες το μέγεθός της .
Δεν είναι δυνατό επομένως να υπολογισθεί που φτάνει η υπομονή του ανθρώπου και από ποιο σημείο μετά αρχίζει η ‘’ γαϊδουρινή ‘’

Στην περίπτωση της Γέφυρας Αρμενοχωρίου οι ‘’αρμόδιοι φορείς ’’ , όλων των κλιμακίων και όλων των ειδικοτήτων, φαίνεται πως πιστεύουν ότι :
Ο Θεός έδωσε στο Αρμενοχώρι - της Φλώρινας βρε - , μπόλικη υπομονή που ξεπερνά κάθε όριο και αυτό ακόμα της γαϊδουρινής,και
Η υπομονή των κατοίκων του Αρμενοχωρίου είναι ο βασικός λόγος που κανένας αρμόδιος δεν ανησυχεί που παραμένει κλειστή εδώ και πολλά χρόνια η ‘’Μεταλλική Γέφυρα Αρμενοχωρίου.

Πρέπει να φταίει ακόμα :
.-- Ο μικρός χρόνος της θητείας των αρμοδίων.
Τι μπορεί να κάνει ένας αρμόδιος σε μια τετραετία ; Σκουπίδα , τραπεζοκαθίσματα , κολυμβητήρια , ασφαλτοστρώσεις , γιορτές, εγκαίνια , εκδηλώσεις , συνέδρια, και άλλα πολλά, δεν μένει καιρός για την γέφυρα στο Αρμενοχώρι.
.— Το μεταβαλλόμενο της αρμοδιότητας των ‘’ φορέων ‘’
Εκεί δηλαδή που είναι αρμόδιος ένας ‘’ φορέας ‘’ να σου μια κάποια τροποποίηση γίνεται αναρμόδιος και… άλλος πλέον είναι ο αρμόδιος και όσο ο νέος αρμόδιος να το μάθει και όσο να ενημερωθεί ,περνά ο χρόνος της θητείας του και .. Να και πάλι εκλογές…

Τότε ( όλοι όσοι θέλουν να γίνουν αρμόδιοι ) , επισκέπτονται το Αρμενοχώρι και την γέφυρα …και τότε λόγια όπως :

.- Για μας είναι πρώτη προτεραιότητα.
.- Το πρώτο έργο μας θα είναι η κατασκευή της γέφυρας και άλλα όμοια.

Κι όποιος συνεχίζει να ζει κι όποιος διαθέτει κουράγιο μαθαίνει ότι :

.-- Την γέφυρα την φτιάξανε οι Γάλλοι πριν έναν αιώνα περίπου, ίσως το 1912.
Δεν είναι ακριβώς γνωστή η ληξιαρχική πράξη του χρόνου κατασκευής της ,σίγουρα όμως την φτιάξανε οι Γάλλοι ,
.- Κάποτε μια επιτροπή [ από δύο -2- μηχανικούς , της τότε Καποδιστριακής Δημαρχίας, και -3- τρεις, της τότε Νομαρχίας ] μετά αυτοψία την 5-12-2007 αποφάνθηκε :
«... η συγκεκριμένη γέφυρα κρίνεται ακατάλληλη για χρήση και η κυκλοφορία της πρέπει να διακοπεί.
Η Επιτροπή εκτιμά ότι δεν είναι δυνατή η επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας.... και….Ενδεδειγμένη λύση η κατασκευή νέας....»
Έπειτα κάπου αρχές Φθινοπώρου 2008, οι ‘’συναρμόδιοι φορείς’’, βάλανε στις δυο εισόδους της γέφυρας απαγορευτικές πινακίδες.

Οι πινακίδες μπήκαν, αυτό όμως δεν έκανε την γέφυρα ακίνδυνη .

Όσοι είχαν την ανάγκη της γέφυρας, συνέχισαν να την περνούν με Ι.Χ , φορτηγά, τρακτέρ , κάθε είδους βαριά οχήματα Νταλίκες ,Βυτιοφόρα υγρών καυσίμων υπεραστικά και Αστικά Λεωφορεία γεμάτα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των γύρω χωριών !!! Γίνεται ένας μικρός χαμός.

Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος αν η γέφυρα γκρεμιστεί αν κάποιο πρωί περνά το Αστικό γεμάτο μαθητές ; !!

Την 23 Σεπτεμβρίου 2009
ο [ Καποδιστριακός ] Δήμαρχος εκθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το ιστορικό της πορείας του προβλήματος ‘‘Γέφυρα Αρμενοχωρίου ‘’ .

Την 3η Δεκεμβρίου 2009
, μετά και τις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο , ο Δήμαρχος Φλώρινας '' ….λαμβάνοντας υπόψη : ‘’….την Έκθεση Αυτοψίας κλπ , ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την διακοπή, της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από την εν λόγω γέφυρα με σταθερά μέσα ,

Από τότε και ο αποκλεισμός των κατοίκων του Αρμενοχωρίου α
πό ολόκληρη την νοτιανατολική πλευρά της κτηματικής περιοχής του χωριού αλλά και τα γειτονικά χωριά .Η επικοινωνία γίνεται με επί πλέον πορεία πέντε χιλιομέτρων, ειδικά δε με το γειτονικό Μεσονήσι και Αμμοχώρι με αναπόφευκτη μάλιστα χρήση επικίνδυνης και απαγορευμένης [ είναι ; ] από τον αρμόδιο φορέα στροφής.

Μερικές από τις δράσεις των ‘’...αρμοδίων ‘’ σε σχέση με την γέφυρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο [ του Καποδιστριακού Δήμου ] με την . 327/09 απόφαση του ‘’ …. ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝ.ΦΛΩ. για τη σύνταξη μελέτης γέφυρας Αρμενοχωρίου, πρ/σμού 170.000 €. Η μελέτη θα .... ο οποίος θα ...... ‘’

Αποφάσεις [ του Καλλικρατικού πλέον Δήμου ] για κατασκευή της γέφυρας : Ανάθεση για [ νέα ; ] μελέτη... Παραλαβή της ( νέας ;) μελέτης...Προκήρυξη κλπ.... Και βέβαια υπάρχει και ένα θέμα ‘’κουλτουριάρικο’’ λένε κάποιοι για παραμονή της παλαιάς γέφυρας σαν ιστορικού μνημείου αλλά... εδώ ο κόσμος καίγεται....

Όπως κι αν έχει πέρασαν 2 χρόνια ή 24 μήνες ή 730 ημέρες από τότε που οι πινακίδες γράφουν ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ και κάτι λιγότερο από τότε που μπήκαν σταθερά εμπόδια.

Δεν είναι που λείπει η καλή διάθεση, δεν είναι ξεκαθαρισμένο αυτό που λένε '' πολιτική βούληση '' για την κατασκευή.

Το σίγουρο είναι ότι στο Αρμενοχώρι έχουν υπομονή που κατά πολύ πέρασε και αυτήν την γαΪδουρινή .. Να δούμε ως πότε !

.-- Μέχρι να έρθουν οι Γάλλοι είπε ό Τάκης Θ. στο Καφενείο
.-- Γιατί ρε Τάκη ;
.—Γιατί ρε παιδιά , οι Γάλλοι την φτιάξανε και εκείνοι πρέπει να την διορθώσουν…

Έχουν υπομονή στο Αρμενοχώρι…. ή μήπως
Να το ζητήσουν επίσημα από τους Γάλλους ; !!!

Με τιμή ένας Σύντροφος