05 Ιουλίου 2011

Δ. ΒΟΛΒΗΣ: Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju_JpuPyiFZ2bmqmrNv6oI4K_eXg_bUNdgkmOikq5Mq_rWLuLkLyBragoIByAJtpvKmWRQB0eGmEQ1k6_cIkkTNY4oT6OZo9RwaxmqgjFkMKkXcgdp0_Lfv4BeRO4uxzZrj9XH4ShOsckb/s1600/volvi.bmpΤον Ιούλιο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με επίκεντρο πάντα τα θερινά μας θέρετρα στον Στρυμονικό, απλώνονται ακόμη περισσότερο σε όλη την έκταση του Δήμου και έρχονται να δώσουν νέα πνοή σε όλες τις γωνιές του Δήμου μας.

Πέμπτη 7/7 Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Μυγδωνίας παρουσιάζει το έργο «Ράφτης Κυριών» στο αμφιθέατρο του Σταυρού.

Σαββάτο 9/7 «Γιορτή Ρίγανης 2011» στη Μαυρούδα της Δημοτικής Ενότητας Αρέθουσας διοργανώνεται η Γιορτή του φημισμένου τοπικού προϊόντος της, τη Ρίγανη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Λαϊκή Βραδιά και την παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων με ρίγανη.

Σαββάτο 9/7 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στίβου «Αγ. Γεώργιος» διοργανώνει λαϊκή - ποντιακή βραδιά.

Σαββάτο 16/7 & Κυριακή 17/7 «Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας» στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας στο Μόδι.

Τρίτη 19/7 «Πανηγύρι Προφήτη Ηλία» Στην πλατεία του Άνω Σταυρού και στον οικισμό Αμπελάκια της Ασπροβάλτας.

Τρίτη 19/7 – Δευτέρα 25/7 «Πενθήμερες Εορταστικές Εκδηλώσεις στον Προφήτη». Εορταστική Πανήγυρη του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλία στον Προφήτη όπου θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα, θα διοργανωθούν συναυλίες, θέατρο κ.α.

Θρησκευτική Πανήγυρη Εξωκλησιού Προφήτου Ηλία με κουρμπάνι το πρωί και το απόγευμα παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία με χορό, φαγητό και μουσική.

Τετάρτη 20/7 Το ΚΑΠΗ ν. Απολλωνίας διοργανώνει Γιορτή Τρίτης Ηλικίας στην πλατεία της Νέας Απολλωνίας με παραδοσιακό γλέντι.

Σαββάτο 23/7 Παιδικό Θέατρο Μιούζικαλ: «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος » από τον παιδικό θίασο του Χάρη Ρώμα που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας στις 21:00.

Δευτέρα 25/7 η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Σταυρού παρουσιάζει την παράσταση «Μιας Πεντάρας Νιάτα» στο αμφιθέατρο του Σταυρού.

Τρίτη 26/7 & Τετάρτη 27/7 Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ανοιξιάς «ΚΟΤΥΩΡΑ» διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Παντελεήμονα Ανοιξιάς με έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις και βέβαια ποντιακό γλέντι.

Τρίτη 26/7

Ασπροβάλτα: Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής και θεατρική-μουσική παράσταση από το θέατρο Νέου Κόσμου με τίτλο «Κατσαρίδα» στο αμφιθέατρο.

Νικομηδινό: Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Μικρή Βόλβη: Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Σταυρός: Πανηγύρι για την Πολιούχο της πρωτεύουσας του Δήμου μας Αγία Παρασκευή μεγάλη συναυλία στο Σταυρό.

Στίβος: 1η συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Βόλβης

Παρασκευή 29/7 Ο «Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Στρυμονικού Κόλπου» σε συνεργασία με τον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» του Δήμου Βόλβης διοργανώνει συναυλία απέναντι από το Δημαρχείο Βόλβης (γραφείο ΟΜΑΣΚ) όπου θα τραγουδήσουν τα συγκροτήματα: ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ & ΝΕΥΜΑ. Χορηγός επικοινωνίας COSMORADIO.

Σαββάτο 30/7 Ποντιακό Γλέντι στη Βαμβακιά της Δημοτικής Ενότητας Αρέθουσας.

Σαββάτο 30/7 & Κυριακή 31/7 «Παιδικό Τουρνουά Σκράμπλ». Διοργάνωση του παιδικού τουρνουά Σκράμπλ (παιδιά 10-15 ετών) με παράλληλη διεξαγωγή ανοιχτού (χωρίς βαθμολόγηση) τουρνουά ενηλίκων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε εκδήλωσης θα παρουσιάζεται από τον Δήμο Βόλβης πριν λάβει χώρα κάθε εκδήλωση.

Η νέα Δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, μετατρέπει το καλοκαίρι στη Βόλβη σε πεδίο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλους. Επενδύει στον πολιτισμό, στις τέχνες , στον αθλητισμό και ανοίγει τις πόρτες στους νέους ώστε να έρθουν σε επαφή με την παράδοση του τόπου μας, να ξαναγνωριστούν με τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία του λαού μας που τον κρατούν δυνατό σε όλες τις δύσκολες συνθήκες.