05 Ιουλίου 2011

Έλεος ρε μαλάκες του ΠΑΣΟΚ!!! Πείτε ένα ΟΧΙ!: Οι Φινλανδοί ζητάνε μετοχές στον οργανισμό αποκρατικοποιήσεων! Έλεος!!!!

http://www.newsit.gr/files/Image/05-07-11/resized/FINLANDH_547_355.jpgΕμπράγματες διασφαλίσεις για την συμμετοχή της Φινλανδίας σε οποιοδήποτε νέο πακέτο διάσωσης στη ζώνη του ευρώ ζητεί η νέα υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη στην κρατική τηλεόραση της Φινλανδίας η Ουρπιλάινεν δήλωσε πως η χώρα της θα ζητήσει εγγυήσεις για την συμμετοχή της σε οποιοδήποτε νέο πακέτο διάσωσης στη ζώνη του ευρώ και εξέφρασε την επιθυμία οι ιδιώτες επενδυτές να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος.

Η ίδια διευκρίνισε πως οι εγγυήσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι μετοχές σε εταιρεία που διαχειρίζεται την κρατική περιουσία των χωρών που χρειάζονται την παροχή οικονομικής βοήθειας.

«Θέλουμε να περιορίσουμε τις ευθύνες της Φινλανδίας. Η νέα κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρότερη στάση, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, απέναντι στα πακέτα διάσωσης προς άλλες χώρες», σημείωσε.

Η ίδια αναγνώρισε πως οι θέσεις της Φινλανδίας επί του ζητήματος δεν έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές από άλλες χώρες της Ευρωζώνης.