07 Ιουλίου 2011

Μιχελάκης για τα καραγκιοζιλίκια των διακομματικών επιτροπών και τις απειλές Παπουτσή

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την πρόταση του Πρωθυπουργού για συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει λύσεις για τα θέματα βίας, κατά πολιτικών προσώπων, θέλουμε να πούμε δύο πράγματα:

Το πρώτο: Πρέπει να διευκρινίσει η Κυβέρνηση προς τα πού σκέφτεται να κατευθύνει αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία, δηλαδή για τη συγκρότηση Επιτροπής κατά της βίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας σήμερα.

Το δεύτερο: Δεν είναι δυνατόν για όποιο πρόβλημα προκύπτει, η Κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών Επιτροπών. Με αυτή τη λογική, σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα, για θέματα που, κατεξοχήν, ανήκουν στην αρμοδιότητά της.

Και κάτι ακόμα για το θέμα της βίας: Ο κ. Παπουτσής, στη Βουλή, είχε δηλώσει ότι «η βία γεννά βία», όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Θ. Νάκος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, καταδίκασε κατηγορηματικά.

Σκέφτηκε, άραγε, ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του, είπε χαρακτηριστικά: Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;

Συνιστούμε, αυτές τις ώρες, πάνω από όλα, ψυχραιμία.