27 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: Το αυτοκίνητο που νοίκιασε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ και χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις του αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο στις έρευνες της

Ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στη Νορβηγία, αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες της αστυνομίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.

Ο Μπράιβικ τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα για οκτώ εβδομάδες και πρόκειται να εξεταστεί από ψυχίατρο. Κατηγορείται για την πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κεντρικό Όσλο από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και για το θάνατο 68 νεαρών σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, τους οποίους εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στα κυβερνητικά κτίρια βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην οποία ανήκε και στη συνέχεια το όνομα του ανθρώπου που το νοίκιασε, έγραψε η Aftenposten.

Ο Μπράιβικ χρησιμοποίησε και δεύτερο αυτοκίνητο από την ίδια εταιρία ενοικιάσεως για να μεταβεί από το Όσλο στο νησί Ουτόγια, όπου άνοιξε πυρ αδιακρίτως.