21 Ιουλίου 2011

Σαρκοζί: "H Ελλάδα θα στηριχτεί αποφασιστικά-ο μηχανισμός EFSF θα παρεμβαίνει και στην πρωτογενή και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν υπέρ "μιας αποφασιστικής δέσμευσης" υπέρ της Ελλάδας, "ως μέλους του ευρώ και της ευρωζώνης".

Ο πρόεδρος Σαρκοζί στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματο-πιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορεί να παρεμβαίνει τόσο στην πρωτογενή, όσο και στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, όταν θα έχει την άδεια την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Επίσης ο πρόεδρος Σαρκοζί υποσχέθηκε ότι "στη διάρκεια του καλοκαιριού θα βελτιωθεί το σύστημα της διακυβέρνησης, που αφορά το ευρώ".

"Η καγκελάριος Μέρκελ και εγώ συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προσχωρήσουμε στο σύστημα της οικονομικής διακυβέρνησης μέσα στις προσεχείς εβδομάδες με βούληση και με φιλόδοξο πνεύμα", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Έτσι, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι θα κάνουμε προτάσεις. Η φιλοδοξία μας είναι να επωφεληθούμε από την ελληνική κρίση χρέους για να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα στη διακυβέρνηση που αφορά το ευρώ".