27 Ιουλίου 2011

Kύπρος: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τους υπουργούς -μέλη του κόμματος να παραιτηθούν

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ζήτησε από τούς δύο υπουργούς - μέλη του κόμματος να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Με τον τρόπο αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Φωτίου, "θα διευκολυνθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας να λάβει αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν".

Το ΔΗΚΟ συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστόφια με δύο υπουργούς, τον Αντώνη Πασχαλίδη (Εμπορίου) και το Χρίστο Πατσαλίδη (Υγείας).

Υπεμθυμίζεται οτι την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτηση του ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως "διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα".

Ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει την αποδοχή των προτάσεων του από τον Κύπριο πρόεδρο.

Παράλληλα ο κ. Φωτίου δήλωσε πως σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν θα αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας συγκεκριμένα πως το κόμμα αναμένει "τη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων, που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία".