08 Ιουλίου 2011

Βρετανία: Συνελήφθη στο πλαίσιο της υπόθεσης των υποκλοπών από την News of the World ο Άντι Κόλσον, πρώην συνεργάτης του Κάμερον

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01709/Andy-Coulson_1709660c.jpgΟ Άντι Κόλσον, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών που γίνονταν από την ταμπλόιντ εφημερίδα "News of the World" την εποχή που ήταν διευθυντής της (από το 2003 ως το 2007), ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο 43χρονος Κόλσον είναι "ύποπτος για συμμετοχή σε παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων" και για "διαφθορά", διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Αφού κλήθηκε να παρουσιαστεί στην αστυνομία, ο Κόλσον εμφανίσθηκε γύρω στις 10.30 (τοπική ώρα) σ' ένα αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. "Τέθηκε υπό κράτηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κόλσον, τον οποίο ο Κάμερον έκανε διευθυντή Επικοινωνίας του όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2010, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο, έπειτα από ένα πρώτο κύμα αποκαλύψεων για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων προσωπικοτήτων που πραγματοποίησε σε μεγάλη κλίμακα η News of the World στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Ο Κόλσον είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του διευθυντή της News of the World το 2007, όταν ο ανακτορικός συντάκτης της ταμπλόιντ είχε φυλακιστεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Η σύλληψή του αυξάνει την πίεση επί του πρωθυπουργού Κάμερον, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις του με τον Κόλσον και για το διορισμό του στην ομάδα του.

"Η απόφαση να τον διορίσω ήταν δική μου και μόνο δική μου και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι' αυτή", δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο πριν ανακοινωθεί η σύλληψη, την οποία είχαν προαναγγείλει από το πρωί πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.