05 Ιουλίου 2011

O Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει την πολιτική της μείωσης των φόρων σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal

http://www.apn.gr/wp-content/uploads/2009/11/ND_SAMARAS_fotomegali.jpgΜειώσεις φόρων και αναπτυξιακά μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει αποτυχημένο το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα και ζητά την άμεση επανεξέτασή του. "Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι άλλο; Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα", αναφέρει και επαναλαμβάνει τις θέσεις του υπέρ της μείωσης των φόρων.

"Αντί να 'στραγγαλίζει' την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης", δηλώνει.

Επίσης ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του γνωστοποιεί τι είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες: "Είπα στη Μέρκελ: Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Όμως, αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει".

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ πιο γρήγορα από το σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.

Συγκεκριμένα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση", ενώ κάνει ειδική αναφορά στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων και στην επιδείνωση της ύφεσης, παρά τα σκληρά φορολογικά μέτρα.

"Η ψυχολογία είναι μέρος των οικονομικών και πρέπει να δείξουμε στους επενδυτές ότι αυτή είναι μια οικονομία στην οποία μπορούν να γίνουν επενδύσεις ενώ στην παρούσα φάση τα χρήματα βγαίνουν από την οικονομία και η προσφορά σκοτώνεται", λέει επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επιπλέον η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά επισημαίνει ότι οι απόψεις του κ. Σαμαρά τον έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο.