09 Αυγούστου 2011

Άθλος ΓΑΠ: Μεσοπρόθεσμο, ξεπούλημα, φορομπήξιμο και απολύσεις έφεραν έφεραν επιτέλους πτώση επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια κατά 0,05%!!!

Με μια φοβερή επιτυχία, που δίνει κουράγιο στον ΓAΠ και τα άλλα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας τώρα που φαίνεται φως στο τούνελ, ολοκληρώθηκε η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου! Τα επιτόκια έπεσαν σε σχέση με τον Ιούλιο κατά 0,05%, μετά τη σοφία και προνοητικότητα ΓΑΠ-ΒΕΝ να υπογράψουν το μεσοπρόθεσμο σαν bonus στο μνημόνιο!

Διαβάστε και την είδηση:

Με επιτόκιο 4,85% το Δημόσιο άντλησε από τα νέα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας το ποσό των 812,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε επιτυχημένη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξέδωσε έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε αποδεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Συνολικά το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 4,85%. Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του περασμένου Ιουλίου το επιτόκιο είχε ανέλθει στο 4,90% με το Δημόσιο να αντλεί συνολικά 1,625 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη προσπάθεια δανεισμού εκ μέρους του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους θεωρείται επιτυχής καθώς έγινε σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο που οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχουν κλιμακωθεί.