09 Αυγούστου 2011

Πτώση βιομηχανικής παραγωγής κατά 13%... και τις παπαριές για αύξηση των εξαγωγών διαβάστε τις αλλού

Για άλλη μια φορά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν χρησιμοποιώντας σαν όχημα την "ανεξάρτητη" δήθεν ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την μείωση της βιομηχανικής παραγωγής με κείμενο 50 λέξεων και την "αύξηση" των εξαγωγών με κείμενο 1050 λέξεων και πλήρη ανάλυση... Λογικά η μια είδηση να θάφτηκε απ' τα ΜΜΕ και η άλλη να παίζει παντού αυτή την ώρα.

Διαβάστε λοιπόν την είδηση για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και εμείς περιμένουμε απ' τους ΠΑΣΟΚους να μας εξηγήσουν πως προκύπτει αύξηση των εξαγωγών όταν η βιομηχανία παράγει λιγότερα και η γεωργία επίσης;;;

"Πτώση ύψους 13,1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η μείωση του γενικού δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση του επιμέρους δείκτη παραγωγής ορυχείων – λατομείων κατά 22,3%, του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανικών (-12,2%), του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού (-15,7%) και του δείκτη παροχής νερού (-4,6%)."