31 Αυγούστου 2011

Καραγκιοζιλίκια Χρυσοχοΐδη: Ανακοίνωσε 4 επενδύσεις fast track... χωρίς να πει ποιες είναι!!!

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο Mike Chrysochoidis, όπως τον αποκαλούν και οι αμερικάνοι φίλοι του. Αλλά οι πληροφορίες για το τι είπε είναι συγκεχυμένες. Ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λέει ότι τα 4 επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν είναι συνολικού ύψους 1,2 δις, ο skai.gr λέει ότι είναι ύψους 2 δις ευρώ!!! Άντε βγάλε άκρη μέσα σε τέτοια καταιγίδα προπαγάνδας. Φυσικά δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι εταιρίες που συμμετέχουν στα 4 επενδυτικά σχέδια... πράγμα που δε νομίζω να είναι και ότι φυσιολογικότερο.

Εννοείται τέλος ότι το ρεπορτάζ διανθίστηκε και με ένα κάρο παπαριές που είπε ο Mike, πχ. περί 20 δις επενδύσεων που θα δημιουργήσουν 15.000 θέσεις εργασίας και φυσικά από το στόμα του Μιχαλάκη δεν λείπει και η γνωστή καραμέλα περί δήθεν αύξησης των εξαγωγών που όπως έχουμε πει πολλές φορές οφείλεται στην αύξηση τιμών πώλησης προϊόντων και στη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης και δεν πρόκειται για αύξηση παραγωγής που όντως θα είχε όφελος για τον εργαζόμενο.

Διαβάστε τι γράφει το skai.gr:
Εγκρίθηκαν με την διαδικασία fast track οι πρώτες 4 επενδύσεις συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στους τομείς της ενέργειας και των μεταλλείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι στις επενδύσεις αυτές συμμετέχουν και ξένα κεφάλαια [το ποιες είναι μας το κρατάει μυστικό; ή μετά τις γκάφες με Αστακό και Ελληνικό είναι πιο προσεκτικοί;... ].

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, στόχος της κυβέρνησης -με τα μέτρα που προωθεί- είναι τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες επενδυτές να διαπιστώσουν ότι η χώρα προωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και να εμπιστευτούν τη χώρα μας με επενδύσεις.

Ερωτηθείς για την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων ο υπουργός απάντησε ότι αυτό αποτελεί γεγονός παρεξήγησης, καθώς όπως είπε: «η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν είναι υψηλή, υψηλές είναι οι έκτακτες εισφορές αλλά και η φορολογία των διανεμόμενων κερδών που είναι και ένα δίκαιο μέτρο» [δεν είναι Γιάννης... είναι Γιαννάκης....].

Ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει:

Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, κυρίως από τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, αναμένουν την έγκρισή τους στο πλαίσιο του Fast Track, ενώ ήδη τέσσερα επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ - εκ των οποίων τα δύο θα πραγματοποιηθούν και με ξένα κεφάλαια - και αφορούν στους τομείς της ενέργειας (τεχνολογία πράσινης ενέργειας) και των μεταλλείων, έχουν λάβει ήδη το πράσινο φως από το Fast Track και αναμένουν την έγκρισή τους από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας πορεία των επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2011 και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο έχει χρηματοδοτήσει συνολικά 12.019 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 20 δισ. ευρώ [δεν έχουν λεφτά για σύριγγες στα νοσοκομεία και χρηματοδοτεί έργα ύψους 20 δις; Τα οποία γίνονται στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα;], από τα οποία δημιουργούνται 15.500 θέσεις εργασίας [οι άνεργοι έχουν φτάσει στους 700.000 και αυτός μας λέει ότι δημιούργεί και θέσεις εργασίας!!!] και μέσα σε 20 μήνες έχουν δοθεί ενισχύσεις 1,8 δισ. ευρώ .

''Πολύ σύντομα θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία'' είπε ο υπουργός και ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 41% μέχρι σήμερα των εξαγωγών που θα φτάσουν στα 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποτελούν το 10% του ΑΕΠ της χώρας.
Ο συγκεκριμένος τυπάκος έχει ξεπεράσει σε λαϊκισμό, όλο το ΠΑΣΟΚ μαζί...