06 Αυγούστου 2011

Ιταλία - Ελλάδα 70-76

http://www.skai.gr/files/temp/525FEED75593E9BA5AEAFF8DD37C1365.jpgΠρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική ομάδα η οποία νίκησε 76-70 την Ιταλία στην πρεμιέρα του European Basketball Tour που διεξάγεται στην Κύπρο. Πολύ καλοί οι "παλιοί" Μπουρούσης, Φώτσης. Καθοριστικός ο Μπράμος.

Το ευχάριστο για τον Ηλία Ζούρο είναι ότι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση, κάτι που φαίνεται κι από τα πολλά ριμπάουντ (38-25) που μάζεψαν οι διεθνείς. Τα 18 λάθη σίγουρα προβληματίζουν ωστόσο αυτή η ομάδα δεν έχει αναπτύξει ακόμα τους αυτοματισμούς που θα έχει σε περίπου 25 μέρες στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη στο α' ημίχρονο του αγώνα και πέτυχε 50 πόντους κόντρα στην Ιταλία, ενώ ήταν πολύ καλή και στην άμυνα κατά διαστήματα.

Στην επανάληψη, έδειξε σημάδια κόπωσης και δεν κατάφερε να παίξει στο ίδιο τέμπο, ωστόσο το θετικό ήταν ότι πάλεψε κόντρα στους Ιταλούς που με τους Μπελινέλι και Μπαρνιάνι διεκδίκησαν τη νίκη.

Στην 12άδα δεν συμπεριλήφθηκαν εκτός από τον πάουερ φόργουορντ της Μπιλμπάο οι τραυματίες Καλάθης, Βασιλειάδης, Μάντζαρης.


Πρώτος σκόρερ ο Μπουρούσης με 13 πόντους, καθοριστικός όμως στο τέλος ο Μάικ Μπράμος ο οποίος με τα δύο τρίποντα του έδωσε πνοή στην Εθνική, ενώ ήταν και ψύχραιμος στις βολές, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους.