01 Αυγούστου 2011

Το όλον ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει και άς το ΔΝΤ να κουρεύεται: Αναβάλλονται οι συγχωνεύσεις οργανισμών

Αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου της κυβέρνησης για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών. Πάντως τα σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με μικρό αριθμό προσωπικού θα προχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την τροπολογία που αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργούνται άμεσα 27 μικροί οργανισμοί (π.χ. Πενταμελής Εφορεία Εποπτείας Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών, Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Όπως αναφεουν τα Νέα, για τους εννέα φορείς για τους οποίους και έγιναν ανακοινώσεις την Παρασκευή, θα δοθεί προθεσμία έως και εννέα μηνών ούτως ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με την τύχη τους. Προβλέπεται προηγουμένως να υπογραφούν κοινές υπουργικές αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αρμόδιους υπουργούς.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παράταση στην εφαρμογή του σχεδίου σχετίζεται με το γεγονός ότι «δεν είχε γίνει συστηματική δουλειά για το κλείσιμο των δημόσιων φορέων», αφήνοντας αιχμές για την καθυστέρηση με την οποία είχε προχωρήσει ώς τώρα το εν λόγω πρόγραμμα.