21 Αυγούστου 2011

Μέρκελ κατά της έκδοσης Ευρωομολόγων

http://www.skai.gr/files/temp/97648DCA4CD4636582D96CEA5D0BC349.jpgΚατά της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε εκ νέου σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς πιστεύει ότι θα διόγκωναν το χρέος των 17 χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.

Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, τα ευρωομόλογα θα ήταν «ο κακός δρόμος που θα μπορούσαμε να πάρουμε επειδή θα οδηγούσαν σε μια ένωση του χρέους αντί να φέρουν περισσότερη σταθερότητα στα κράτη της ευρωζώνης».

«Η λύση στη σημερινή κρίση δεν περνάει από τα ευρωομόλογα» επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο έκδοσης τους, καθώς παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει «αν σ' ένα μακρινό μέλλον θα υπάρξει ανάγκη να προσαρμοστούμε».

Στη γραμμή Μέρκελ και ο επικεφαλής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ του αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό «Βιρτσαφτσβόχε» πως τα ευρωομόλογα θα έβλαπταν την ευρωπαϊκή οικονομία και θα ήταν άδικα.