30 Αυγούστου 2011

Διαψεύδει ο Μπένυ τα περί εταιρείας συμμετοχών για τις εγγυήσεις

http://politikoblog.gr/Blog_photos/evenizelos.jpgΣε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα των φινλανδικών εγγυήσεων αλλά και τη σύσταση εταιρείας συμμετοχής στην ΕΕ για τη διαχείρισή τους προέβη με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσιεύματα που αναπαράγουν τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι έγγραφό της φινλανδικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η Σκανδιναβική χώρα ζητά την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο ως εγγύηση για τα νέα δάνεια που θα δώσουν τα κράτη της ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο διέψευσε σήμερα, Τρίτη, τη σχετική είδηση σημειώνοντας πως τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν το εν λόγω τηλεγράφημα ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.