28 Αυγούστου 2011

Άλλη μια σοφή δήλωση ΓΑΠ: "Ο Καραμανλής δεν μπορεί να παριστάνει το θύμα των υποκλοπών διότι είναι θύτης"

Description: http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=139830«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι θύμα»

Οξύτατη επίθεση εναντίον του Κώστα Καραμανλή προσωπικά, για το θέμα των υποκλοπών, εξαπέλυσε χθες από το Λασίθι ο Γιώργος Παπανδρέου, διατηρώντας το θέμα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας και της αντιπαράθεσής του με τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παριστάνει το θύμα διότι είναι θύτης, δεν μπορεί να αυτοθυματοποιείται», ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Ιεράπετρα.

«Η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί για μας τους δημοκράτες κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, κορυφαίο ζήτημα για την προστασία του Ελληνα πολίτη, για την προστασία της δημοκρατίας, για την προστασία της ασφάλειας της χώρας μας», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Τα ερωτήματα που έχουμε θέσει παραμένουν αναπάντητα. Ποιοι παρακολουθούσαν; Ποιους; Ποια είναι τελικά η λίστα; Πού είναι τα προϊόντα της παρακολούθησης; Πώς προστατεύεται η ασφάλεια της χώρας;

Ποιος ήξερε τι πριν από τις 10 Μαρτίου; Γιατί αποκλείστηκαν από τη διαδικασία οι θεσμοί της δημοκρατίας, οι ανεξάρτητες Αρχές; Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής, να εγγυάται την ασφάλεια της χώρας, όταν ο ίδιος δεν έχει καν εμπιστοσύνη στους θεσμούς της χώρας;».

Και συνέχισε: «Ο κ. πρωθυπουργός γεμάτος εκνευρισμό και αγωνία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι θύμα. Δεν τον τιμά αυτή η στάση. Δεν ταιριάζει σε έναν πρωθυπουργό αυτή η στάση.

Θύμα είναι αυτός που δεν μπορεί να αμυνθεί στις απειλές. Αυτός που μόνος είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Τι σας έλειψε, κ. πρωθυπουργέ; Εσείς δεν ορίζετε τα Σώματα Ασφαλείας; Εσείς δεν ορίζετε τις Ενοπλες Δυνάμεις; Εσείς δεν ορίζετε τις μυστικές υπηρεσίες; Τι άλλο χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, κ. Καραμανλή; Δεν λειτουργούν οι θεσμοί, το Κοινοβούλιο, η Δικαιοσύνη; Οταν για 11 μήνες προτιμά ο πρωθυπουργός της χώρας να αφήνει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι δεν είναι θύμα ο πρωθυπουργός. Θύμα γίνονται ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία».

Ηρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/03/2006