19 Αυγούστου 2011

Νέα επίθεση ΝΔ για τις ΜΚΟ και τους πράσινους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας κατά ΠΑΣΟΚ, για το ρόλο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) στα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπουν πεντάμηνες συμβάσεις χιλιάδων έργων, μέσω του κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου της.

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι το πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του ΟΑΕΔ ήταν της Ν.Δ., «το οποίο "ξέθαψε" στην κυριολεξία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

«Η προγραμματική σύμβαση είναι ήδη υπογεγραμμένη από την τότε υπουργό Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον Γ. Βερναρδάκη (πρώην πρόεδρο ΟΑΕΔ) και τον τότε και νυν πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη (1η Ιουνίου 2009)» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης.

«Η σύμβαση δεν προχώρησε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και στη συνέχεια, παρά τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Απασχόλησης κ. Λοβέρδου, την απέρριψε ο "γνωστός" κ. Γ. Ραγκούσης, παντοδύναμος τότε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.»

«Σήμερα φοβάμαι ότι η σύμβαση αυτή έχει προβλήματα, γιατί οι εγγυήσεις της ΚΕΔΚΕ για τη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕ βασιζόταν στα περίπου 120 εκατ. ευρώ που η ΚΕΔΚΕ έπαιρνε από το φόρο ζύθου, διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας».