21 Αυγούστου 2011

Στο αρχείο ενδέχεται να μπει η υπόθεση Στρος-Καν

Ο δρόμος της επιστρόφης για τη Γαλλία μπορεί να ανοίξει σύντομα για τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤΩς «σαφή ένδειξη» πως η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κινείται προς την κατεύθυνση να μην συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Στρος-Καν θεωρεί ο δικηγόρος της καμαριέρας το αίτημα των δικαστικών να συναντηθούν την Δεύτερα με την καταγγέλλουσα.

Η επόμενη δικαστική ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της καμαριέρας, «εάν η εισαγγελία είχε πρόθεση να συνεχίσει, απλώς θα πήγαινε στο δικαστήριο την Τρίτη και θα έλεγε "συνεχίζουμε"».

Η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό έλαβε επιστολή από την Εισαγγελία, με την οποία της ζητούσε να παρουσιαστεί ενώπιόν της το απόγευμα της Δευτέρας -εάν όχι, θα έκρινε πως η ενάγουσα «δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την υπόθεση».

Ο Κένεθ Τόμπσον, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπεί την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, ανέφερε: «Η δική μου ερμηνεία για την επιστολή είναι ότι πρόκειται να ανακοινώσουν ότι είτε θέτουν στο αρχείο την υπόθεση, είτε αποσύρουν ορισμένες από τις κατηγορίες.

«Αν δεν επρόκειτο να αποσύρουν τις κατηγορίες» πρόσθεσε, «δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν μαζί της. Απλώς θα πήγαιναν στο δικαστήριο την επομένη και θα έλεγαν "συνεχίζουμε την δίωξη"».

Ο Τόμπσον είπε ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο ίδιος και η Ντιαλό, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι κατηγορίες αποσυρθούν, ο Στρος-Καν, που είχε δηλώσει αθώος την 6η Ιουνίου κι αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις του δικηγόρου.