30 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά

Τη συστράτευση της αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ.

«Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων».

Η συνάντηση την οποία είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί ήταν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους. Από την πλευρά της ΝΔ διέρρευσε μόνο ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα οικονομικά ζητήματα από τον υπουργό Οικονομικών χωρίς τοποθετήσεις από τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα για όλα τα ζητήματα.

«Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία».

Ειδικότερα για το φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ανοίγει πεδίο συναίνεσης για να υπάρξει ενιαίο εθνικό φορολογικό σύστημα», διευκρίνισε, όμως, ότι η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.