30 Αυγούστου 2011

Προτεραιότητα η στενότερη συνεργασία με την Κύπρο τονίζει ο Μεντβέντεφ

Ζήτημα προτεραιότητας θεωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τη στενότερη συνεργασία με την Κύπρο, όπως αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμά του προς τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια, με αφορμή τα 65α γενέθλιά του.

Το μήνυμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, αναφέρει ότι η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη αυτής της σχέσης ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη συμφέροντα Ρωσίας και Κύπρου και υπηρετεί την εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας σταθερότητας.

«Στη Ρωσία δικαίως σας θεωρούν ειλικρινή φίλο της χώρας μας και αποδίδουν υψηλή εκτίμηση στην πολυετή σας συμβολή στην ανάπτυξη των ρωσο - κυπριακών σχέσεων», αναφέρει το μήνυμα.

Ο κ. Μεντβέντεφ εκφράζει επίσης την προσδοκία, όπως ο εμπιστευτικός προσωπικός διάλογος με τον πρόεδρο Χριστόφια συμβάλει και στο μέλλον στην προώθηση εποικοδομητικής ημερήσιας διάταξης, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στην υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν τον Οκτώβριο του 2010, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.