12 Αυγούστου 2011

ΓΑΠ: Όταν έπρεπε να πάρει μέτρα έλεγε: "Δεν θα πάρω μέτρα πανικού"... μετά φταίει ο Καραμανλής για τη σημερινή κατάντια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikZhV_tTbh6yEHqDfXax_xDi0p67JRWUDyO4kBFpBWNRUkMC7goPUoLwBubL2z1HEgNFzNm0kPTWYxfxVbqSkdJshC-41AU0No3C-mEelmJ7k-B4baNf8csrTDDzKv_bvEY5Wu6E_gJAj1/s320/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1.jpgΠροαναγγελία Γ. Παπανδρέου για μέτρα, αλλά «χωρίς πανικό»
«Ολοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους σ’ αυτήν τη συγκυρία»

24/12/2009

Αρνητικός απέναντι στις εισηγήσεις τις οποίες δέχεται για λήψη μέτρων «πανικού» μπροστά στην κρίση εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διατήρησε ανοικτή την προοπτική δρομολόγησης αποφάσεων αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των επιπτώσεών της:

Με αφορμή και την επικείμενη κατάθεση του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επαναδιατύπωσε θέσεις περί μηδενικών αυξήσεων σε υψηλόμισθους ή και περικοπών σε «απαράδεκτα υψηλές αποδοχές» στο Δημόσιο. «Ολοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν κάποιοι που εισηγούνται μέτρα πανικού. Ακούω για φοροεπιδρομές, κατάργηση συντάξεων και άλλα. Πρόκειται για μια ανεύθυνη κακοφωνία που ακυρώνει κάθε σοβαρό διάλογο» ανέφερε με έμφαση ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ούτε παυσίπονα χρειάζονται για να διορθωθούν τα προβλήματα ούτε και επιλογές με μοναδικό στόχο να φανούμε αρεστοί στους ξένους οίκους. «Ακούω και μια αξιοπερίεργη κριτική», συνέχισε, «ότι είμαστε δέσμιοι του προγράμματός μας. Και είναι κακό αυτό; Υπεύθυνη στάση θα ήταν για μας άλλα να λέμε πριν από τις εκλογές και άλλα μετά; Λοιπόν, δεν είμαστε δέσμιοι, αλλά δεσμευμένοι απέναντι στον Ελληνα πολίτη. Και είμαστε υπερήφανοι που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν υπάρχουν εύκολα και σκληρά μέτρα, αλλά δίκαιη ή άδικη πολιτική».

Η πρωθυπουργική ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 χαρακτηρίστηκε από τις διαρκείς προσκλήσεις προς την αντιπολίτευση αλλά και την κοινωνία στον τονίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να τηρηθεί με αυστηρότητα το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, μίλησε για μεγάλες αλλαγές, ανατροπές και τομές που θα γίνουν εντός του επομένου έτους: αγώνα που πρέπει να δοθεί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας,«Θα λάβουμε αποφάσεις το 2010 που θα ανατρέπουν δομές και αντιλήψεις δεκαετιών. Δεν φοβόμαστε», πρόσθεσε, «να συγκρουστούμε με πρακτικές του παρελθόντος». [Σας το λεγε ο Yorgo, τι θα κάνει το 2010, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνατε...]...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_24/12/2009_384760