31 Αυγούστου 2011

Νικοπολίδης: Είναι σαφέστατο πως αδικήθηκε ο ΠΑΟ!

Την εύνοια του Ολυμπιακού από την διαιτησία στο περσινό ντέρμπι των “αιωνίων” στο “Γ. Καραϊσκάκης” παραδέχθηκε ο παλαίμαχος, πλέον, τερματοφύλακας Αντώνης Νικοπολίδης. Τι είπε για τα “στημένα”, την “γενιά της Ριζούπολης”, τον Κοστάντσο και τον Μακούν.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στο sport24.gr απαντώντας σε ερωτήσεις που του υπέβαλλε ο κόσμος. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε:

Για τα στημένα παιχνίδια: "Για τα στημένα παιχνίδια Οι ποδοσφαιριστές όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο είναι κι αυτοί θύματα, όλης αυτής της κατάστασης. Και δεν μιλάω γι' αυτούς που έχουν παίξει και έχουν αποκομίσει κέρδη, αλλά γι' αυτούς που παίζουν για 800 ευρώ, σπάνε τα πόδια τους και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει η αυριανή μέρα. Εσύ ίσως έχεις μια εικόνα διαφορετική, όμως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο αυτοί που αγωνίζονται στην Superleague, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή στην ΑΕΚ. Υπάρχουν και οι άλλοι που είναι θύματα και πολλές φορές μπλέκονται σε καταστάσεις που ούτε αυτοί οι ίδιοι μπορούν να τις ελέγξουν. Όσον αφορά εμένα, ποτέ σ' όλη μου την καριέρα δεν έχει πέσει τίποτα στην αντίληψή μου".

Για το περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης": "Είναι σαφέστατο ότι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Για το μόνο που δεν αισθάνομαι άνετα όμως είναι που μπήκαν οι οπαδοί μέσα στο γήπεδο και τα όσα ακολούθησαν".

Για τον διάδοχό του στα καρέ του Ολυμπιακού Φράνκο Κοστάνσο: "Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει πείσει με την απόδοσή του. Είναι όμως αρχή και δεν πρέπει να τον κρίνουμε τόσο γρήγορα. Θα περιμένουμε όλοι στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας και ελπίζουμε πως θα είναι αυτός που πραγματικά πρέπει, αυτός που επέλεξε ο Ολυμπιακός για τα επόμενα χρόνια".

Για τη μεταγραφή του Ζάν Μακούν: "Αναμφίβολα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ήταν ένας παίκτης που ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη και είναι παίκτης με υψηλή ποιότητα".
Για τη "γενιά της Ριζούπολης": "Ήταν πιστεύω μια φιλοσοφία που είχε ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να βγάλει παίκτες από την ακαδημία. Εκείνα τα χρόνια ανέβηκαν πάρα πολλά παιδιά και δημιουργήθηκε ένας κορμός παικτών, πάνω στον οποίον στηρίχτηκαν οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αλλά και της εθνικής ομάδας".

Για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Για μένα για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκινήσουμε από τις βάσεις του και η βάση του ποδοσφαίρου είναι τα γήπεδα. Η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινάει με την δημιουργία γηπέδων όπως το Καραϊσκάκης. Γι αυτό η πολιτεία πρέπει να είναι κοντά και να βοηθήσει και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να φτιάξουν γήπεδα".