03 Αυγούστου 2011

Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί ΤΑΞΙ

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/taxineopafodfh.jpgΤο Διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί αποφάσισε πριν από λίγο ότι θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Σάββατο αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση.

Εκκλήσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων έως τα τέλη Αυγούστου -ώστε να έχει δημοσιοποιηθεί και το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος- έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.

Στην Ρόδο και την Κω ήδη υκλοφορούν κανονικά τα ταξί μετά την απόφαση των τοπικών σωματείων για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Συγχρόνως, 100 ομαδικές δικογραφίες για 7.568 ιδιοκτήτες ταξί σχηματίστηκαν από την αστυνομία από τις 18 Ιουλίου έως σήμερα σχετικές με αδικήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

Έξι χιλιάδες ογδόντα περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν αναφερθεί στις περιφέρειες, οι οποίες σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών είναι υπεύθυνες για διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των αυτοκινητιστών.

Συγχρόνως, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει, μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει».

Τέλος, εσωκομματικά πυρά από την Βάσω Παπανδρέου και από την Τόνια Αντωνίου, δέχτηκε ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ βολές εναντίον του έχουν εξαπολύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να ζητά την αποπομπή του.