20 Αυγούστου 2011

Η Μητρόπολη Ξάνθης «αφορίζει» την παπαριά του κρυφο-ομοφυλόφιλου Ρήγα

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/72231.jpgΣτο πυρ το εξώτερον στέλνει η Μητρόπολη Ξάνθης την πετυχημένη θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια με τα Μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη φαίνεται ότι έγινε έξω φρενών όταν πληροφορήθηκε ότι η παράσταση θα ανέβει στην Ξάνθη και μάλιστα ότι η αφίσα απεικονίζει την Χρύσα Ρώπα, την Ελένη Καστάνη, την Σοφία Μουτίδου και τη Χρυσούλα Διαβάτη ντυμένες καλόγριες με κόκκινα παπούτσια.



Στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για το έργο μετά από καταγγελίες χριστιανών και στη συνέχεια αφού έψαξε στο διαδίκτυο έμαθε την υπόθεση με την οποία διαφωνεί κάθετα.

«Εάν στην Ελλάδα παρουσιάζονται τέτοιου είδους έργα που ειρωνεύονται τα όσια και τα ιερά της πίστεως μας και υπάρχουν χριστιανοί Έλληνες που πληρώνουν για να χειροκροτήσουν, να ψυχαγωγηθούν, αυτό νομίζω ότι είναι κατάντημα».

Στη συνέχεια η Μητρόπολη Ξάνθης εκφράζει τις αντιρρήσεις της για το έργο και απαντά σε όσους την επικρίνουν: «εδώ είναι Θράκη, είναι Ξάνθη, εδώ είναι σύνορα, όρια μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας».

Παράλληλα κάνει λόγο για «κόκκινη γραμμή» και όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. «Η τοπική Εκκλησία απευθύνεται με αγάπη προς τους αρμόδιους φορείς και προς τον ευλογημένο λαό και καλεί τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ανακοίνωση.