10 Αυγούστου 2011

Μυστικός κώδικας στο μανιφέστο του Νορβηγού δολοφόνου;

http://1.bp.blogspot.com/-IK8jXNXmfmc/TipQbYvbIdI/AAAAAAAATGI/Sq5YaGI2_Ow/s1600/Breivik.jpgΤο μεγαλύτερο μέρος του μανιφέστου των 1.500 σελίδων που ανάρτησε ο τρελαμένος εκτελεστής της Νορβηγίας, ήταν αντιγραφή των γραπτών του Αμερικανού Ted Kaczynski, ή αλλιώς unabomber. Και μάλιστα, ο Anders Behring Breivik, μοιάζει να μοιράζεται το πάθος του Kaczynski για μυστικούς κώδικες.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Telegraph, ένας ειδικός αποφάσισε να μελετήσει και να αναλύσει το μανιφέστο του Νορβηγού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε 46 διαδικτυακά λινκς που αναφέρονται σε αυτό, και που προφανώς είναι σπασμένα και εκτός λειτουργίας. Δεν κατευθύνουν σε κάποιον ιστότοπο, και ούτε λειτουργούν στα διαβόητα darknets. Μοιάζουν όμως να σχηματίζουν ένα σχέδιο – μόρφωμα. «Όπως συνειδητοποίησα, τα λινκς αυτά αποτελούν συντεταγμένες από GPS», λέει ο ειδικός.

Η πρώτη συντεταγμένη, αν μπει στο πρόγραμμα Google Maps, αντιστοιχεί σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Λίβερπουλ. Άλλες, αντιστοιχούν σε διάφορα σημαντικά γεωγραφικά ορόσημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Θα μπορούσε να είναι μια απλή φάρσα εκ μέρους του, ή και μέρος μιας επικοινωνιακής στρατηγικής…», λέει ο ειδικός αναλυτής.

Τα ευρήματα πάντως, δόθηκαν στις αρχές ασφαλείας, και αυτή την ώρα μια ομάδα από 300 κρυπτογράφους εργάζεται προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει το μανιφέστο.

S.A.-The Telegraph

http://www.antinews.gr/2011/08/10/117307