30 Αυγούστου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ψήφισμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων στην Εγνατία Οδό εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του σώματος.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αποδεχόμενο τους προβληματισμούς της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Εγνατίας Οδού Δήμου Βόλβης επί του παρόντος και με βάση την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί σε όλη την επικράτεια, ζητά από την Κυβέρνηση τα εξής:

* Να υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για μείωση του κόστους των διοδίων, η οποία εξαγγέλθηκε πριν από τέσσερις μήνες
* Να ενεργοποιηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων πέριξ των σταθμών διοδίων
* Να τροποποιηθεί ο χάρτης διοδίων της χώρας ώστε να μην λειτουργούν περισσότεροι από έναν σταθμό διοδίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πρώτο μέλημα της χρηστής διοίκησης και διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλεται να είναι η μη περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το χαρακτήρα των αυτοκινητόδρομων ως κοινωνικών αγαθών. Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά ώστε το κόστος των διοδίων να μην καθιστά απαγορευτικές τις μετακινήσεις των πολιτών».