03 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ιδιοκτητών ταξί για το μέλλον των κινητοποιήσεων-Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

http://static.doldigital.net/webstatic/9F279CCC39F992177F9DB627F9A0AB07.jpgΜε καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών, άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αναμένοντας τις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδίας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς διατυπώνονται προτάσεις και για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και για την αναστολή τους.

Ήδη, την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα Σωματεία των ιδιοκτητών ταξί της Ρόδου και της Κω.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και τα Σωματεία των ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, αναμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό σήμερα δεν παρατηρούνται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επισκέφθηκε, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, από τον οποίο ζήτησαν να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών, όπως προβλέπει το ΠΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

«Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για να σταματήσουμε την απεργία» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Σκέντζος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες που θα μπουν στον κλάδο με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Ο κ. Σκέντζος κατήγγειλε ότι ένας και μόνο ιδιώτης ζήτησε από την περιφέρεια Αττικής την έκδοση 2.000 αδειών ταξί.

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών.

Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Newsroom ΔΟΛ