10 Αυγούστου 2011

Διάγγελμα Κάμερον (Καραμανλής ακούει;): Δεν είναι θέμα πολιτικό αλλά ηθικό, ανατροφής και πειθαρχίας στο σχολείο

"Από χθες είναι μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών στους δρόμους, έχουν συλληφθεί πολλοί και θα τους αποδοθούν κατηγορίες. Μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ειδικοί εξετάζουν φωτογραφία με φωτογραφία και πολλά εγκληματικά στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί. Όσοι καταδικαστούν για τη βία των προηγούμενων ημερών θα πάνε φυλακή.

Έχουμε δει ότι χειρότερο έχει η Βρετανία αλλά είδαμε και ότι καλύτερο: Την κοινωνία να έρχεται κοντά και να αλληλοβοηθείται.

Αυτή η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα σταματήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριεύσει τη Βρετανία ο πολιτισμός του "φόβου". Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις συμμορίες στη χώρα μας. Μου είναι όμως σαφές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη νεολαία της Βρετανίας. Υπάρχει πλήρη έλλειψη ευθύνης των γονέων στην κοινωνία μας. Και χρειαζόμαστε βαρύτερες ποινές.

Αύριο το συμβούλιο COBRA θα συναντηθεί εκ νέου και θα συνεδριάσει και το κοινοβούλιο.

Η προτεραιότητά μας είναι ξεκάθαρη: Θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να αποκαταστήσουμε την τάξη."

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε: "Είναι θέμα ανατροφής και πειθαρχίας στα σχολεία. Δεν είναι τόσο πολιτικό θέμα όσο ηθικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν θα κάνουμε τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών. Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν αύρες με εκτοξευτήρες νερού. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη. Διαφορετικοί ανθρωποι κάνουν τα ίδια πράγματα (επεισόδια εννοεί) και αυτό είναι μια πρόκληση. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και η Αστυνομία ν' αλλάξει τακτική"