18 Αυγούστου 2011

ΠΟΣΤ: Μέρος του σχεδίου ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ το πόρισμα Ρακιντζή

Για «οργανωμένη επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις το πρόγραμμα ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ και του δημόσιου πλούτου της χώρας», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για παράνομες επιχορηγήσεις 3,7 εκατ. ευρώ της διοίκησης προς την ομοσπονδία την περίοδο 1999-2009.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «για την περίπτωση της ΠΟΣΤ χρειαζόταν και ένα οικονομικό σκάνδαλο και για το λόγο αυτό ο κ. Ρακιντζής ανέτρεξε 12 χρόνια πίσω, καταγράφοντας κάθε δαπάνη των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία».

Η ΠΟΣΤ υποστηρίζει ακόμη πως ο ΕΛΤΑ «ούτε στοιχειωδώς δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, προς τους εργαζόμενους και σαν απόδειξη καλεί τον κ. Ρακιντζή να διαιρέσει το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ δια των 12 ετών, ποσό που βγαίνει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο».

«Τα συνδικάτα δεν λειτουργούν στην παρανομία, ούτε υπογράφουν μυστικές συμφωνίες, αλλά αντίθετα ενεργούν με νομιμότητα και διαφάνεια, υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και διαβουλεύονται, κατά νόμο, με τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, (εργοδότες και κυβέρνηση) και καταλήγουν σε συμφωνίες που παίρνουν τη μορφή Σ.Σ.Ε., οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες, έχουν ισχύ νόμου και ενίοτε υπερισχύουν των νόμων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.